torsdag 21. april 2016

Jordens dag 2016

Jordens dag er en årlig dag med arrangementer over hele verden til støtte for miljøvern, en merkedag til hyllest for Jorden.

FN markerer Jordens dag ved vårjevndøgn. Navnet og konseptet med Jordens dag ble utviklet av John McConnell i 1969 på en UNESCO-konferanse i San Francisco. Han foreslo 21 mars 1970, den første dagen av våren på den nordlige halvkule. Denne dagen av naturens likevekt ble senere godkjent i en erklæring undertegnet av generalsekretær U Thant i FN.


Mer utbredt er markeringen av Jordens dag den 22. april. Politikeren Gaylord Nelson tok initiativet til en miljødemonstrasjon i USA den 22. april 1970. 20 millioner mennesker demonstrerte mot skadene som den industrielle revolusjon har påført jorden. Demonstrasjonen ble fulgt opp av lovverk for å beskytte miljøet. I dag markeres Jordens dag av en milliard mennesker over hele jorden, koordinert globalt av Earth Day Network, og feires i mer enn 192 land hvert år.


Årets tema på Jordens dag, er "trær for jorden". Klikk på bildet ovenfor for å lese mer om dette. Les mer på Jordens dags offisielle nettside, earthday.org.

Kilde: snl.no, wikipedia.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar